När vi lämnade G-B på onsdagen, så for vi raka vägen ner till Sundsvall, där jag har en halvbror boende i Timrå.

Eftersom han är född i min pappas tidigare äktenskap och 20 år äldre än jag, så har min kontakt med honom varit minst lika minimal som med min kusin G-B.

Nicke har ringt enstaka gånger och jag har i vuxen ålder träffat honom på mässor, då han är en skicklig slöjdare, och har haft visning och försäljning där. Vår far var konstnär, Nicke har haft turen att ärva den ådran, medan jag saknar den helt.

Nu kom vi till Timrå först kl 8 på kvällen, men Nicke hade hunnit baka en sockerkaka, sedan jag ringt två timmar tidigare och aviserat vår ankomst, så han bjöd på kaffe och konjak (den var till Berra så klart, eftersom jag körde).

Efter ett par timmar med trevlig samvaro, så åkte vi vidare för att övernatta på vandrarhem strax söder om Sundsvall. Men som jag nämnde igår, så missade vi stället och hamnade lite längre söderut i Gnarp.

Här bor Nicke och hans fru i en fantastisk lägenhet i två plan med både uteplats och balkong

Min bror Nils och jag på hans markbalkong

Från den övre balkongen, var det en vidunderlig utsikt över Sundsvallsbukten i Östersjön.

Nicke, som jag fortfarande kallar honom, själv kallar han sig Nisse precis som vår far.

Nicke var skröplig i sina ben, men huvudet var det inga fel på, lika snabb i repligen som alltid. Det är konstigt med arv, men jag är mer lik min bror än jag är mina två yngsta systrar (vi har samma mamma, men inte samma far) trots att jag inte vuxit upp med honom.

Vid 11-tiden på kvällen kom vi fram till detta gästgiveri i Gnarp, där de även hade ett vandrarhem…

som härbärgerade oss över natten.
Skorpan åt denna natten den första maten sen söndagen, hon tvärvägrar att äta allt som bjuds när vi är hemifrån.

På morgonen intog vi frukost på stället, en rejäl sådan för att vi skulle stå oss ett tag.

Hemresan på torsdagen var bestämd att gå i sakta mak, vi skulle stanna vid olika städer och inte minst vid loppisar, som stod “som spön i backen” utefter vägen.

Första anhalt blev Hudiksvall…

där hamnade vi bl.a. i en källarbutik som hade utförsäljning och sålde ut allt, med några få undantag, för 10 kr. Det blev en jumper och ett linne till mig, en T-skirt med tillhörande byxor till Ville och en kjol med tillhörande jumper till Elvira. Summa 40 kr!!

I Iggesund hittade vi ett trevligt gårdloppis (det blev några böcker!), de hade även servering i trädgården med hembakat fikabröd.

Det började regnstänka lite, men under parasollet satt vi skyddade med vårt förmiddagskaffe.

De hade en jättefin trädgård, helt i min smak, även om jag inte skulle skaffa mig en damm.

Hemresan blev tyvärr lite ett antiklimax, för det blev inga fler stopp då regnet tilltog och det vräkte i princip ner ända till Gävle.

Men i Hofors sken solen igen, så vi svängde in till Rosa och fick eftermiddagskaffe.

Hon hade precis tänkt på mig bara en kort stund innan jag klev innanför dörren. Till saken hör att vi inte träffas ofta, vi pratades vid i påskas senast, men det var definitivt inte första gången som vi tänker på varandra samtidig.

Vår norrlandstripp, som uppgick till 142 körda mil, avslutades med att vi hämtade Jolly, som haft det alldeles utmärkt hos Ylwa och Pantera. Det är så bra att boxertjejerna fortfarande är såna kompisar, det kan ju ha sina sidor med tikar.

På tal om tikar, så har Skorpan verkligen fått träna på att umgås med tikar under den här resan. Pointern Azzi hos Katarina, Keeshounden Freja hos G-B och Labradoren Aska hos Rosa.

Nu är vi tillbaka i vardagen. Vi har haft en sagolik tur med vädret.

Nu regnar det för fullt och det ska det visst göra ett tag framöver