Så firade vi då vår 50-åriga förlovningsdag på Dalecarlia i Tällberg onsdag torsdag förra veckan.

Jösses, vilken lyx!

Det får bli ett bildsvep.

Hotellbyggnaden är jättefin…

Utsikten över Siljan är fantastisk

Interiörerna är inte heller att klaga på. Sällskapsrummet provade vi aldrig på, men i matsalen åt vi tre-rättersmiddag och rejäl hotellfrukost dan därpå (jag var mätt hela dan)

Vi bodde på ett anex som hette allégården, inte lika flott som uppe på hotellet men fullt tillräckligt bra för att sova.

Nere på spa hade vi två behandlingar var. En vid ett-tiden och en på kvällen före middagen.

Jösses, ryggmassagen jag fick gjorde att jag hade ont i två dar, men oj så välgörande.
Det bjöds på frukt och dricka medan man var på Spa, tillgång till varmbasäng, bastu och bubbelbad. Inte konstigt att det kändes som om jag blivit överkörd.
Varsin badrock i kimonomodell, av bomull i bra kvallitté fick vi behålla.

Annexet syns nedanför Berra. Jag hade aldrig trott att Tällberg ligger SÅ högt över Siljan.

Det var den godaste entrecoten jag ätit nån gång.

Vår servitris tog kort på oss vid desserten, vi fick extra jordgubbar, som egentligen inte hörde till, för att vi firade.

Solnedgången över Siljan var inte heller fy skam.

Hemresan påbörjades efter frukost, men den tog hela dan.

När man åker genom Tällberg, så står hotellen, kaffestugorna och hemslöjdsbodarna som “spön i backen”, men vi gjorde bara nåt enstaka stopp.

Däremot stannade vi i Insjön och gick på Clas Ohlson, det var premiär för både Berra och mig. Hade inte en aaaning om att det var SÅ stort.

Stopp blev det också i Borlänge, där jag köpte en karta till min hand-GPS för svindyra pengar (1.880kr!!), men nu ska jag väl inte behöva gå vilse när vi plockar svamp.

Vi hälsade även på i Arkhyttan, sen hade jag egentligen ett möte på kvällen inför brukshundklubbens tävlingar 21- 22 augusti, men jag ORKADE bara inte, så jag ringde återbud.