Man får passa på att hinna så mycket som kroppen klarar när det är uppehållsväder.

Igår var det ett oväder utan dess like. Störtskurarna avlöste varandra mellan dånande åsksmällar hela kvällen. Det blev varken dator eller TV-tittande. Men jag kom på att jag inte har sett på Tvn på över en vecka och jag saknar det inte.

Men idag har jag varit ute i omgångar. Triss och Jolly får vara med, medan Skorpan får stanna inne med Berra.

Jag har först plockat bort stenarna grävt och rensat, fy fasen det var en tjock matta av ogräsrötter. Sen lagt tilbaka steenarna igen.

Det är perfekt att jag kan ta vatten i dammen som ligger så nära

Idag låg dammen helt spegelblank och med så klart vatten att botten syntes tydligt.

I växthuset börjar det ta fart nu, trots att jag var sen i starten.

Jag har börjat plantera ut på landen, men det får bli lite i taget, för kroppen ska fixa det också

Nu har den vita Jakobs stegen slagit ut, så vallmon slipper vara så ensamt blommande. Den vilda ängsklockan har smugit sig in i rabatten, men eftersom jag tycker den är fin, så får den vara kvar. Det är ju Dalarnas landskapsblomma.